If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.
Честно казано,не бях надниквал в Ц3-ка........това май ми беше и за последен.Е няма такава грозотия....ей ма как едно нещо,дори супер малко нещо,не ми хвана окото в този сутиен
То дизайна му е най-малкия проблем. Смяната на скоростите е ужасна, един малък х*й са му сложили за лост, управлението е гадно и е страшно нестабилна. Возията е дървена, а пластмасите са зле и скърцат ужасно.
То дизайна му е най-малкия проблем. Смяната на скоростите е ужасна, един малък х*й са му сложили за лост, управлението е гадно и е страшно нестабилна. Возията е дървена, а пластмасите са зле и скърцат ужасно.
Много добре го описа.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Здравей относно защо избора ми на алфа е до кам 3000 за да имам некой лев за това онова по нея защо гледам Ситроена защото тиквата до мене това хареса за кола аз се спрях на алфа а тя на ситроен (ц3) на мен ситроена ми хареса заради расхода на гориво но сравнение с 147 ситроена външно е гола вода както и да е алфата ме замисли заради разхода на гориво и части иначе да сам я паркирал до некой авто сервиз.Колите ги избирам по външен вид и срам ,или си с кола или с каруца боквално.Нищо не разбирам от коли и двигатели само от финансовия месечен отчед, и ако е алфа със 12/13л на 100 има ли начин да смалиме разходите им (газова уретба,.....) ? ако ми помогнете бих ви бил благодарен.
---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:13 ----------
за 3000+ толкова кола и жена се избира на касмет, надявам се поне на колата да одаря .
За тези пари колега по-добре вземи Ситроена...Алфа бензинова 147/156, която да гори по-малко от 11-12л/100км - няма. С обикновена газова уредба - не става, трябва си Газов инжекцион, който си е една поне 1000 левова инвестиция
По-скъпите неща, които при Ситроена най-вероятно ще са на смешни цени са:
- предни носачи (4бр) = 800лв ТРВ (оригинални) и 350лв ( евтината алтернатива)
- свещи 8бр = 200-220лв
- дебитомер = 200-300лв
- масло - задължително хубаво (80-100лв)
- ламбда сонди 3бр = около 100-120лв едната
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
С тия критерии не си за Алфа. При първия ремонт за над 100 лева ще ревнеш като карпатски вълк.
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
газовия инжекцион ще смакне ли дневния разход за гориво.По повод за ремонта над 100 лв нема да ми е приятно но бих го прежалил .Принципно бих преживял ремонтите на алфата стига да смъкна поне с литар 2 в градско.Гледах за 3000 защото требва човек да си има едно наум да не му седи като икона пред блока а и тия от 3000+ неизглеждаха отчайващо на теория а на практика.... .Приятелката ми казва СитроенЦ3 ще е заради разхода на гориво а тя освен от супи и готвене друго не разбира.
абе не е проблема толкова в подръжката защото тя не е всекидневна. но разходът си е а и ако има такъв начин защо не ,говориме за културно каране а не офф-роуд или ф1 в градско то и да искаш в софия си е надуто с камери и полицаи а аз ако избирам на кой да си дам 20-тте лева избирам левия избор от снимката. понеже ходих до един авто сервиз с познат той кара шевролет авео (много добре вози) там с компиутър му намаляха дърпането... на 147мицата възможно ли е? ако ви изнервям с тия глупави въпроси кажете да питам другаде.Гледах доста във форума за този който си е купил колата за 3000 и е дал 3700 по ремонта, това не е ли по добрия вариант отколкото да дадеш 6700 и да стискаш палци?
Ц3 е една от възможно най-гадните коли, произвеждани някога.
А защо гледаш 147-ци за 3 бона, а ц3 за 4500?
Не за 4500, а за 4800. А и 1.1. двигател ще е слабичко. Всеки знае какво е да изреве нашия Змей!
При газовия инжекцион ще е важно на какви разстояния си из града, ако си на 3-5 км, сега зимата само докато "прескочи" на газ и си стигнал, даже разхода ще се покачи. Ако изкарваш по 40 мин. из задръстванията ще е по-добре да са на газ и ей такива едни, сложно е. На всяко палене си отива време и бензин, докато загрее до 30-40 градуса и мине на газ.
Може да огледа и JTD-тата.
Това с цената на Ситроена не е нарочно (4800)просто нямаше друг с подобен двигател... главно за градско.По повод инфото по Алфа ромео 147 здрави автомобили ли са.
газовия инжекцион ще смакне ли дневния разход за гориво.По повод за ремонта над 100 лв нема да ми е приятно но бих го прежалил .Принципно бих преживял ремонтите на алфата стига да смъкна поне с литар 2 в градско.Гледах за 3000 защото требва човек да си има едно наум да не му седи като икона пред блока а и тия от 3000+ неизглеждаха отчайващо на теория а на практика.... .Приятелката ми казва СитроенЦ3 ще е заради разхода на гориво а тя освен от супи и готвене друго не разбира.
През далечната вече 2003 година работех като куриер в DHL, и тъкмо бяха взели 3 броя С3 с този мотор 1,1 бензин. Караха се в центъра заради компактните им размери, и разхода им по пътен лист в края на всеки месец беше 13/100 - толкова по въпроса за икономията. Тогава бачках като "селски" куриер, обикалях ежедневно из окръга, и от време на време ми даваха да карам едната, та разхода и падна до 9/100. Неслучайно, четири години по-късно ги смениха с С2 1,4 HDI, така че ако приятелката ти държи на Сутиен по-добре да е този вариант. С тия финансови критерии си по-скоро за Фиат Пунто, без значение бензин или дизел.
п.п. Пич, постарай се да пишеш грамотно, едвам ти прочетох постовете...
Да, с това ще разбереш какво е да си специален. Но предполагам, че всеобщото мнение ще е, че малко слаб с тия 105 к.с, а лично моето е, че и тая е добра, но ако ще караш повечко, на тая цена трябва да смяташ и 1000 лв отгоре за инжекцион. Аз при подобни терзания и дилеми избрах дизела, поне при тая кола /която е само за кеф и разходки/ да не мисля за бутилки и резервни гуми.
156 от наш колега във форума, че и за без пари: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=76243
Comment